- Viasat utökar radioutbudet! -

Viasat har utökat antalet radiokanaler från MTG Radio i sitt utbud för parabolägare.

 

Nya i Viasat-paketet är Bandit Classics, Svenska Favoriter, Power Hit Radio, Power Club och Star 90’s. Sedan tidigare har Viasats parabolkunder tillgång till FM-kanalerna Rix FM, Bandit Rock och Lugna Favoriter samt genrekanalerna Golden, Jazz, Classic, Disco, Soul och Super 80’s.

 

Dessutom finns ett antal MTG-ägda radiokanaler från Norge och Baltikum okodade på samma satellitposition.

 


- Norska P4 "synkar" radioreklam med appar och sajter! -

Norges största reklamradiobolag P4, som ägs av MTG, har lanserat ett sätt att synkronisera radioreklam med reklam på internet. Samtidigt som radiospoten sänds, visas annonser på bolagets egna sajter och appar men även på annonsutrymme som säljs via Facebook och Google.

Radiosync har tagits i bruk av alla radiostationer inom P4, som i dagsläget har fem rikstäckande radiokanaler via DAB-nätet.

”Vi har utvecklat delar av systemet själva, men med vissa delar har vi fått hjälp från det nederländska bolaget Mediasynced. Systemet är tillgängligt på alla våra radiokanaler, liksom våra 13 webbsajter och tio radioappar. Vi kan dessutom synka mot både Facebook och Googles annonsbörser i realtid” säger Rune Hafskjær, som är digitaldirektör på P4.

”En kund kan med andra ord dominera stora delar av Norge i ett givet antal minuter. Tanken är att vi både kan erbjuda en visuell returkanal till radions annonser och samtidigt öka return-of-investment eftersom annonserna får större effekt vid ökad påverkan på flera plattformar. Tester och fallstudier som vi har gjort hittills visar betydligt ökad benägenhet att klicka” fortsätter Rune Hafskjær.

Liknande system finns för TV i några länder och Mediasynced erbjuder även en lösning för radio mot Google och Facebook, men saknar kopplingen till egna sajter och appar.
 

- ”Tillbaka till framtiden” på bio igen! -

30 år har gått sedan Robert Zemeckis klassiska äventyrskomedi ”Tillbaka till framtiden” hade premiär. Det firar 34 biografer över hela landet genom att visa filmen samt dess två uppföljare under en enda dag: den 21 oktober.

 

För riktigt inbitna ”Tillbaka till framtiden”-fans klingar säkert det datumet bekant. I ”Tillbaka till framtiden 2” var det nämligen den 21 oktober 2015 som filmens Marty McFly (Michael J Fox) landade i vår värld.

 

Filmerna visas på följande orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Bengtsfors, Eksjö, Enköping, Grästorp, Götene, Hedemora, Hyltebruk, Hässleholm, Jakobsberg, Karlsborg, Karlshamn, Karlstad, Lidköping, Lund, Mjölby, Nora, Norrköping, Ockelbo, Rimforsa, Ronneby, Svalöv, Säffle, Torsby, Trollhättan, Ulricehamn, Vara, Varberg, Vilhelmina, Örebro, Östersund.

 

 

- Radiogalan 2015 utsåld! -

Radiogalan den 17 september är nu utsåld, det meddelar arrangörerna. De som är intresserade av biljetter till galan, som hålls på Hamburger Börs i Stockholm, placeras därför på väntelista.

 

”Trycket är extra stort i år” konstaterar Christer Jungeryd, som är ordförande för Radioakademin.

 

Till Radiodagen, som sker på SF Sergel samma dag, finns det dock fortfarande möjlighet att delta. Där finns det utrymme för drygt 400 personer.

 


- Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 35! -

 
Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880103 (Nyårsspecial)
Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880110
Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880117
Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880131

 

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880207

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880214

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880221

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880228

 

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880306

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880313

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880320

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880327

 

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880403

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880410

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880417

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880424

 

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880501

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880515

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880522

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880529

 

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880605

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880612

 

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880828

 

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 880904

 

Dragspelsgala i Kramfors Folkets Park (Programvärd:Hasse Tellemar) 800301

 

P4 Dans med Thomas Deutgen - Tema 80-tal 2015-08-23

 

"Jag kan flyga" - En radiodokumentär om 80-talsfilmen "Sällskapsresan" 2015-08-18

 

Radio Stockholm 8709xx

 

Önska i P3 med Pontus Enhörning 980204

 

 

 

Stort tack till Ingvar Hjalmarsson som gett oss "Skivor från Vetlanda"! Tack också till Håkan Jensen som gett oss "Dragspelsgala i Kramfors"! Tack även till Christian Stödberg som gett oss "Önska i P3"! Och även tack till Ingemar Lindqvist som gett oss  en sändning från "Radio Stockholm 1987"! Tack till er allihop!   :)

Dragspelsgala i Kramfors spelades in i Kramfors Folkets Park den första mars 1980 i samband med Hans-Erik Nääs 70 årsdag, men sändes sedan i två delar i radion, del 1 den artonde juli 1980 och del 2 den första augusti 1980 - Programvärd var Hasse Tellemar


- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 33! -


- Fler och fler vill digitalisera gamla bilder och inspelningar! -

Säckvis med gamla filmkassetter, ljudbandinspelningar och diabilder ligger på lager i svenska hem. Fler och fler vill nu digitalisera sitt material.
 
 
I källaren till lokalen på Köpmangatan i Eskilstuna har Hans Murman sin bandspelarutställning. Den äldsta i samlingen är en trådbandspelare från 1940-talet, men här finns även många andra rariteter.
 
 
– Jag kan känna på lukten om det är en Tandberg eller en Luxor, säger Hans Murman när han visar oss runt i lokalen.
 
 
Hans Murmans första möte med en bandspelare var under en jul när han var i femårsåldern. Pappan lånade hem en apparat från sin arbetsplats, och sedan dess har bandare varit Hans Murmans passion, och det riktigt lyser om honom när han talar om sin samling.

 

För många blir det en riktig nostalgitripp att komma in hans lokal. Här finns också intakta produktkataloger och radio- och tv-tidningar från äldre tider.

 

– Det är så kul att läsa om gamla framtidsvisioner.

 

Lokalen invigdes med stort kalas i april och det firades med dryck, snittar och, självklart, radiokaka. Men det är inte bandspelarutställningen som är huvudsaken. Här driver Hans Murman sin firma som sysslar med att digitalisera allt från gamla diabilder till vhs-kassetter och allehanda analoga video- och ljudinspelningar. På vhs-kassetter och andra format till videokameror är allt inspelat på magnetband som åldras dåligt. Hans Murman har tekniken för det mesta.

 

Efter en tid i arbetslöshet med ströjobb fattade han beslutet att starta eget och göra sin hobby till ett arbete.

 

– Det har alltid varit en dröm att starta eget, och nu när jag bara har två år kvar till pensionen kändes det som ett bra tillfälle.

 

Hans Murman brukade hjälpa bekanta med att digitalisera gamla filmer och liknande och märkte att fler och fler ville ha hjälp. Först arbetade han framför allt hemifrån. För att kunna utöka verksamheten beslöt han sig för att ta ett nytt steg, och med lite tur knep han kontraktet på Köpmangatan.

 

Han arbetar inte heltid, men planen är att arbeta så pass mycket att han kan ta ut en halvtidslön.

 

Trots att pensionen närmar sig har han inga planer på att sluta arbeta.

 – Jag tror att det är bra att ha kvar något att hänga upp vardagen kring och ha ett sammanhang att gå till. Då blir man inte gammal.

 

Kunderna är främst äldre personer som vill rädda gamla inspelningar till yngre generationer.

 

– Det är rätt speciellt. Jag har fått komma in i folks vardagsrum från 1970-talet och framåt.

 

Men även hembygdsföreningar och museum hör av sig och behöver hjälp. Framför allt där tror han att det finns arbete för ett bra tag framöver.

 

– Jag tror att det kommer att flyta på åtminstone de närmaste 10-15 åren.

 

Arbetet är tidskrävande, varje inspelad timme tar en timme att föra över, och en diabild tar cirka fem minuter att scanna in. Överföringarna sker till dvd-skivor och enligt Hans Murman är det en bra idé att spara en dvd-spelare inför framtiden.

 

– Skulle jag vara smart skulle jag låsa in ett par dvd-spelare i bankfacket, säger Hans Murman.

 

Teknikfantasten, Hans Murman, har gjort en liten utställning med ett urval av de bandspelare han samlat på sig under åren...
 
 
"Bandspelarnas bandspelare" enligt Hans Murman. Denna modell är från 1968 och användes på Sveriges Radio.
 
 
För att göra om analoga diabilder, olika typer av videofilmer och bandinspelningar till digital form så krävs olika slags utrustning...
 
 
Att kliva in i Hans Murmans lokal på Köpmangatan i Eskilstuna är lite av en nostalgitripp, men med vissa mordernare inslag...
 
 
 
 
I källaren till lokalen finns även ett filmrum där det går att spela upp alla möjliga slags filmtyper.
 
 
 

Fakta:

 

Namn: Hans Murman.

 

Ålder: 63 år.

 

Bor: Stora Sundby strax utanför Eskilstuna.

 

Gör: Egenföretagare.

 

Tidigare: Ekonom inom Svenska kyrkan. Arbetade en tid som reporter på tidningen Eskilstuna-Kuriren i Kungsör. Utbildad teletekniker, men har aldrig arbetat som det.

 

Tips för lagring inför framtiden:

 

"Det enda rådet som ges är att följa flödet när det gäller teknikutvecklingen och hur man ska spara sina bilder och filmer."


- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 32! -


- Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 34! -

Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 34!
 
                                 
 
Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 771006
Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 771201
Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 780209
Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 780502

 

78 på 60 - Stenkakor med Gunnar Nilsson på Radio Viking 101,4 (2011-09-14)

78 på 60 - Stenkakor med Gunnar Nilsson på Radio Viking 101,4 (2011-09-28)

78 på 60 - Stenkakor med Gunnar Nilsson på Radio Viking 101,4 (2011-10-12)

78 på 60 - Stenkakor med Gunnar Nilsson på Radio Viking 101,4 (2011-10-19)

78 på 60 - Stenkakor med Gunnar Nilsson på Radio Viking 101,4 (2011-11-09)

78 på 60 - Stenkakor med Gunnar Nilsson på Radio Viking 101,4 (2011-11-16)

78 på 60 - Stenkakor med Gunnar Nilsson på Radio Viking 101,4 (2011-11-30)

78 på 60 - Stenkakor med Gunnar Nilsson på Radio Viking 101,4 (2011-12-07)

78 på 60 - Stenkakor med Gunnar Nilsson på Radio Viking 101,4 (2011-12-14)

78 på 60 - Stenkakor med Gunnar Nilsson på Radio Viking 101,4 (2011-12-21) (Julspecial)

 

Förmiddag med Per Eric Nordquist i Karlstad 810127 (Elvis Presley)

Nattradion med Per Anders Engler 950816 (Elvis Presley)

Efter Tolv med Merja Suomalainen - Vem blir Sveriges Elvis Presley (nerklippt) 970816

 

Kulturradion special - Stefan Wermelin minns Robert Broberg 2015-07-21

Telefonintervju med Robert Broberg i Radio Sörmland (2010)

 

Sommar med Christer Sjögren (nerklippt utan musik) 2010-07-17

Sommar med Olle Jönsson (sångare och frontfigur i Lasse Stefanz) 2015-07-26

 

Syntetisk resa - En färd med Marina Schiptjenko mellan syntar och kometer 870812

 

Sagor från Sagostigen i Sörmland 1975

 

Svensktoppen med Kent Finell 730603

Årets Svensktopp - Alicia Lundberg presenterar 1976 års populäraste låtar 761231

 

Signaturen till Radio Gotland 1977

Signaturen till Radio Kronoberg 1977

 

 

Tack säger vi till Sladden Hultgren som försett oss med "Från scen & cabaret", "78 på 60", "Förmiddag med Per Eric Nordquist", "Nattradion med Per Anders Engler" och "Efter Tolv med Merja Suomalainen"! Tack också till Johan Bjerke som gett oss "Svensktoppen med Kent Finell från 1973" samt "Årets Svensktopp 1976"! Tack säger vi även till Carl-Christian Frunck som har gett oss signaturerna till "Radio Gotland" och "Radio Kronoberg" (båda från 1977)   :)


- Bauer betalade 71 miljoner euro för SBS Radio! -

Discovery sålde SBS Radio till Bauer för 71 miljoner euro. Det framgår av Discoverys kvartalsrapport, skriver norska Kampanje.

 

71 miljoner euro motsvarar 681 miljoner svenska kronor och är 4,6 procent av vad Discovery betalade för radio- och TV-kanalerna i nordiska SBS för två år sedan.

 

I april blev det klart att Discovery säljer SBS Radio till det tyska familjeägda bolaget Bauer Media Group som med affären blir en av de tre största reklamradioägarna i Europa.

 

                                 

- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 31! -


- TV-licensen ratas av danska tittare! -

Nästan två tredjedelar av danskarna vill ersätta licensavgiften för radio och TV med ett slags abonnemang, skriver SVT:s Kulturnyheterna.

 

Det är tidningen Jyllands-Posten som har beställt undersökningen i vilken 1 001 personer gett sin syn på public service.

 
Siffrorna visar att 62,8 procent av de tillfrågade skulle föredra ett system där de kan välja bort delar av public service-utbudet och i stället bara betala för vad det tittar på. I fjol låg samma siffra på 51 procent. Medieanalytiker menar att förändringen beror på att allt fler vänjer sig vid streamingtjänster som exempelvis Netflix.

 

Danmarks Radios (DR) generaldirektör Marie Rørbye Rønn är skeptiskt till hur undersökningen är genomförd. Hon säger till tidningen Media Watch att hon befarar att de små radiokanalerna som P1 och P2 skulle försvinna om danskarna bara behövde betala för det de använder, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

 

                

- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 30! -


RSS 2.0