- "Man ska inte tro på allt som sägs i radion!" -


- DAB-konferens i Oslo i juni! -

Efter Norges beslut om att släcka ned nästan alla FM-sändningar 2017 finns det ett stort intresse från andra länder om utvecklingen i Norge. Därför arrangerar Digitalradio Norge en europeisk konferens om DAB i Oslo 11 juni.

 

”Vi märker en stor efterfrågan efter information. Många vill veta mer om det som sker i Norge och varför ett litet land i norr är ledande i en stor omläggning. Det är några av orsakerna till att vi etablerar den här konfer...ensen” säger Ole Jørgen Torvmark, som är chef för Digitalradio Norge som ägs av NRK och MTG-bolaget P4.

 

En av talarna på konferensen är SBS Discovery Radios VD Staffan Rosell, som ska prata om läget i Sverige. EBU-s radiochef Christian Vogg och DR-s radiochef Tor Anbjørn finns också plats, liksom deltagare från Storbritannien, Nederländerna, Schweiz och Polen.

 

Klicka på bilden här nedan för mer information om DAB-konferensen!


- TERACOM bemöter DAB-kritiken med "Mythbusting"! -

Teracom bemöter vad bolaget tycker är myter om DAB i en ny skrift med namnet ”Myter & sanningar om digitalradio”.

 

”Vi träffar många olika aktörer i frågan och får ofta uppfattningen att det finns en hel del missförstånd om digitalradio. Särskilt här på hemmaplan känns det ibland som att man snabbt skaffar sig en åsikt utan större inblick i hur digitalradio utvecklas i andra länder, hur tekniken fungerar och hur publiken lyssnar på radio. Resonemanget blir därefter” säger Per Borgå, som är produktchef för radio på Teracom.

 

”En idé som vi hade vara att ta ett par av dessa påståenden om digitalradio och testa dem, ungefär som i TV-programmet Mythbusters. Helt enkelt se om de passerar testet, utifrån tillgängliga fakta och experter insatta i fråga, eller om de i annat fall kan avfärdas som myter” fortsätter Per Borgå.

 

”Myter & sanningar om digitalradio” finns tillgänglig på Teracoms digitalradiosajt och har även distribuerats till riksdagens ledamöter och till de som prenumererar på Teracoms nyhetsbrev.

 

Klicka på bilden här nedan för att läsa och ladda ner ”Myter & sanningar om digitalradio”!

 

                                        

- "Myter och lögner från TERACOM" -

Teracom mörkar sanningar i en kampanj riktad mot politikerna. Det säger den aktiva DAB-motståndaren Christer Hederström, apropå den skrift som Teracom publicerar i veckan och som ska avslöja myter om DAB.

 

”I denna skrift citeras eller refereras till mestadels personer som är välkända som verksamma inom eller för den europeiska DAB-lobbyn. Liksom till personer vars företag har direkta ekonomiska intressen i en DAB-introduktion” säger Christ...er Hederström.

 

”Teracom har tydligen stora svårigheter att uppbringa nya och utomstående experter som kan tala för DAB-tekniken. Kanske det helt enkelt är så att den mesta expertisen istället finns bland de som ifrågasätter att idén att ersätta FM-radion med en föråldrad teknik. Sådana finns det ju många av vilket kan utläsas av den massiva kritiken i remissomgången och i Riksrevisionens rapport” fortsätter Christer Hederström.

 

Enligt Christer Hederström finns det även många felaktigheter och vilseledande resonemang i skriften, exempelvis om att mobilnätet inte räcker till för radio.

 

”Man besvarar en fråga som inte finns. Ingen har föreslagit att FM-nätet ska ersättas av mobilt bredband, utan frågan är ju om FM-nätet ska ersättas av DAB. Mobilt bredband kommer att finnas vad än politikerna bestämmer. Radiolyssning online sker dessutom också via fast bredband och wifi. En radiokanal på nätet tar 30-45 gånger mindre bandbredd än en TV-kanal och som alla vet tittas det mycket på TV via smartphones och läsplattor idag. Radiolyssningen online blir en bonus när man ändå har ett abonnemang. Och det kommer alla att ha” säger Christer Hederström, som även menar att Teracom undviker att berätta att konsultrapporten från A Focus om mobilnätet gjordes på Teracoms uppdrag.

 

Han saknar även svar på frågan om det verkligen finns ett behov bland konsumenterna efter ett större radioutbud.

 

”Många frågor undviker Teracom helt. Har medborgarna, konsumenterna eller radiolyssnarna behov av fler marksända kanaler? Den kanske mest avgörande frågan som finns i många remissvar. Var finns marknadsanalysen? Vem utan för lobbyn vill ”släcka FM” i Sverige? Det är utmanande att statligt ägda Teracom ägnar sig åt sådan här vilseledande lobbyverksamhet gentemot sina egna ägare – riksdag och regering” säger Christer Hederström.

 

Klicka på bilden av Christer Hederström för att läsa och ladda ner ”Myter & sanningar om digitalradio”!

                                                      

- Finska "Sisuradio" i Sveriges Radio P4 lägger ner sina sändningar! -

Sisuradio lägger ned de regionala programmen på finska som sänds i P4 på tidiga kvällstid. Men samtidigt startas en ny talkshow i P2, tvåspråkiga nyheter i P4 och utökade digitala sändningar.
                                        
FM-sändningarna på finska kommer från och med i höst att samlas i P2. En ny talkshow med programledarna Jorma Ikäheimo och Helena Huhta startas på vardagar 13.00-15.00 i P2. Dessutom startas nyheter på finska och sve...nska i P4 på vardagar. Slutligen utökas sändningstiden i den egna digitala kanalen Sisuradio med två timmar, så att programmen hörs från 06.00 till midnatt.

 

Förändringarna är en del i ett större utvecklingsarbete. Trots att de rent finskspråkiga programmen koncenteras till P2 och digitala Sisuradio, utlovas program med ett sverigefinsk perspektiv i alla kanaler.

 

”Sisuradios egna nyhetsämnen är angelägna för en större publik som kanske förstår lite finska, men kan ta till sig tvåspråkiga nyheter lättare. Målet är att nå inte bara första generationens sverigefinnar, utan också andra och tredje generationens” säger Sisuradios kanalchef Sofia Taavitsainen, som tillsammans med SR-s biträdande programdirektör Cecilia Bodström deltar i ett specialprogram om förändringarna på P4 nu på torsdag.

 

De regionala programmen i P4 sker i dag i sex områden: Sydsverige, Småland-Halland, Västsverige, Mälardalen, Mellansverige och Norrland.

                               Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
 
                                  Nytt kvällsprogram i P4 ersätter Sisuradio! - 
 
Det blir ett nytt program på tidig kväll i P4 när de finska sändningarna försvinner i oktober.

Det är ännu inte klart vad som ersätter de regionala finska programmen, som sänds 18.10-19.00. Kanalen har givit ett utvecklingsuppdrag för att hitta ett passande format. P4 vill ha ett direktsänt program med lyssnarmedverkan, trafik, sport och nyheter. Det ska också gå att vara flexibel eftersom alltfler sportsändningar börjar redan tidigt på kvällen.

De finskspråkiga sändningarna pågår i P4 fram till 19 oktober.

- Förvirrad Stimstämma: styrelsen får ansvarsfrihet trots misstro! -

Efter en dramatisk omröstning i går kväll gav ordföranden besked om att fyra styrelseledamöter nekades ansvarsfrihet. Men idag kommer beskedet från styrelsen att det var fel, och att hela styrelsen får ansvarsfrihet.

 

Stim, Sveriges största upphovsrättsorganisation Stim som årligen delar ut miljoner till låtskrivare och kompositörer, har brottats med missnöje från medlemmarna en längre tid.

 

Karin Jihde är kommunikationschef på Stim:

 

-Det som hände var att en majoritet av stämman godkände ansvarsfrihet för styrelsen. Men därefter, vid en sluten omröstning, inlämnades ett antal röstsedlar av en grupp individer som ansåg att delar av styrelsen inte skulle beviljas ansvarsfrihet.

 

Styrelsen hänvisar till reglerna för en ekonomisk förening, och enligt dessa var antalet kritiska medlemmar inte tillräckligt stort. Det behövdes 10 procent av alla röstberättigade medlemmar, inte bara 10 procent av de som var där, säger Karin Jihde. Detta kom styrelsen fram till idag på morgonen, men igår gick medlemmarna hem i tron att fyra i styrelsen inte fick ansvarsfrihet:

 

-Ordföranden uttalade då felaktigt att röstresultatet ledde till att fyra av de personerna inte beviljades ansvarsfrihet, säger Karin Jihde.

 

Konflikten inom Stim har pågått en tid, och handlar om hur ersättning till upphovsmän fördelas. En grupp medlemmar har kritiserat delar av styrelsen för bristande demokrati och insyn. En av dom är Susanne Wigforss:

 

-Missnöjet grundar sig på att det är många medlemmar som inte känner att de får gensvar på reklamationer som gäller utblivna royalties, till exempel.

 

Uteblivna royalties och fördelningen av stimpengarna är de kanske viktigaste delarna i missnöjet. Det handlar om insyn i föreningen, men också om pengar:

 

-Det är cirka 200 miljoner som fördelas på ett som vi anser orättvist sätt, och det har de fortfarande inte kunnat rätta till, säger Susanne Wigforss.

 

Det har funnits missnöje med styrelsen tidigare. Förra året polisanmäldes organisationen av en grupp medlemmar som var kritiska och menade att det saknades insyn och demokrati i organisationen.

 

2013 omsatte Stim 1,6 miljarder kronor och drygt 74 000 låtskrivare är anslutna.


- Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 22! -

Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 22!

 

 

                      

 

Djurgårdsnöjen med Hans Eklund och Bengt Wittström 740629
Djurgårdsnöjen med Hans Eklund och Bengt Wittström 740706
Djurgårdsnöjen med Hans Eklund och Bengt Wittström 740713
Djurgårdsnöjen med Hans Eklund och Bengt Wittström 740720
Djurgårdsnöjen med Hans Eklund och Bengt Wittström 740727
Djurgårdsnöjen med Hans Eklund och Bengt Wittström 740803
Djurgårdsnöjen med Hans Eklund och Bengt Wittström 740810

 

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 26

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 27

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 28

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 29

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 30

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 31

 

Lagens långa näsa - Hans Alfredson 1986

 

Lilla Fridolf - När Lillen kom till jorden 570501

Lilla Fridolf - Fridolf, Lillen och det nya året 580101

Lilla Fridolf - Fridolf och fnurran 580108

Lilla Fridolf - Selma är snäll 580122

Lilla Fridolf - Afton, oh hur skön 580205

Lilla Fridolf - För manens och kärlekens skull 580219

 

Skrockkabinettet med Lasse O'Månsson 791122

Skrockkabinettet med Lasse O'Månsson 791129

 

Sånt som slog. Presentatör Tage Danielsson 591231

Sånt som slog. Presentatör Tage Danielsson 60xxxx

Sånt som slog. Presentatör Tage Danielsson 61xxxx

Sånt som slog. Presentatör Georg Eliasson 62xxxx

Sånt som slog. Presentatör Georg Eliasson 640619

Sånt som slog. Presentatör Georg Eliasson 641231

Sånt som slog. Presentatör Georg Eliasson 65xxxx

 

"Frambringa de tomma hästarna" - Om David Nivens Hollywood 920428

 

Lars Ekborg - Underhållare med stort allvar (del 1) 80xxxx

Lars Ekborg - Underhållare med stort allvar (del 2) 80xxxx

 

Folkets lilla piga - Om skådespelerskan Rut Holm 74xxxx

 

Fridolf Rhudin - En pojke från Munkfors (Del 1) 58xxxx

Fridolf Rhudin - Från Skärgårdsflirt till Den ensamma Hunden (Del 2) 58xxxx

Fridolf Rhudin - Välkommen hem (Del 3) 58xxxx

Så minns jag Fridolf - Anna Rhudin berättar 85xxxx

 

 

Tack säger vi denna vecka till Hans Andersson som gett oss programmet "Om David Nivens Hollywood"! Förutom det programmet, samt "Lagens långa näsa", så är det faktiskt Sladden Hultgren som stått för hela konkarongen denna vecka! Tack Sladden!!!   :)


- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 20! -

         

- Anne Lagercrantz lämnar SR och går över till SVT! -

Anne Lagercrantz slutar som chef för Ekot!
 

SVT har rekryterat Eko-chefen Anne Lagercrantz, som slutar omedelbart på Sveriges Radio.

 

Anne Lagercrantz har varit chef för Ekot i fyra år och ledde dessförinnan TV4-s nyhetsredaktion. På SVT blir hon divisionchef för nyhets- och sportdivisionen. Maria Groop Russel blir samtidigt chef för SVT-s division för digital utveckling och allmän-TV.

 

Under rekryteringsperioden av en ny Eko-chef ersätts Anna Lagercrantz av redaktionens biträdande chef Michael Österlund. Han har tidigare varit bland annat utvecklingschef, nyhetschef och den senaste tiden publiceringschef och biträdande Eko-chef och ställföreträdande ansvarig utgivare.

 

”Det är självklart väldigt tråkigt att Anne slutar, hon har varit en mycket omtyckt chef och har gjort ett väldigt bra jobb under sina snart fyra år på Ekot. Vi önskar henne lycka till på det nya jobbet” säger Sveriges Radios programchef Björn Löfdahl i ett pressmeddelande.

 

Rekryteringen av en ny Eko-chef har redan inletts men kommer troligen inte att kunna avslutas förrän efter semestrarna, enligt pressmeddelandet från Sveriges Radio.

 

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

- Veckans bild på radiogodis.se! -

                 

Trafikkaos när NRJ lovade gratis bensin – Radiostationen utreds nu för brott!

Under fredagsmorgonen var det rusning till bensinmacken i Sätra i Gävle. 1500 bilar kom och det blev trafikkaos. Nu utreds radiostationen och arrangören NRJ för brott.
 
 
Erika Åkerström var en av bilisterna som snappade upp radiokanalens tävling på fredagsmorgonen. Hon begav sig tillsammans med 1500 andra bilister mot bensinmacken i Sätra i Gävle....

 

– Jag hörde ju på radion att de skulle vara i Gävle. Jag kom fram fem i åtta. Då var det redan fullt. Det var kö från macken genom rondellen alldeles där i närheten, säger Erika Åkerström till Metro.

 

Hon berättar att där stod personal från radiokanalen och dirigerade in bilar till bensinmacken. Och sen hjälpte de henne att tanka.

 

– Vad jag förstod så var det 50 som hann med att tanka. Sen hade de blåst av det tio i nio. Polisen verkade lite irriterad men gick fram och samtalade med dem.

 

Och mycket riktigt blev polisen irriterad, och andra bilister också.

 

– Det var kaos med köer ända ned till E4. Vi brukar bli kontaktade när det gäller sånt här, men inte den här gången. Många var på väg till arbetet eller skolan och det skapade jättestor irritation bland bilisterna, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman, till Arbetarbladet som skrev om händelsen först.

 

Nu har radiokanalen fått minst en polisanmälan mot sig. Projektledaren på NRJ, Philip Hedberg, säger dock till Arbetarbladet att han är väldigt nöjd med evenemanget, som han tycker skedde under ordnade former.

 

– Det var aldrig någon fara för trafikanterna. Vi hade hela tiden en öppen fil för bussar och utryckningsfordon. Det är nu upp till polisen att utreda om vi stört trafiken. Men vi anser att det gick lugnt till och att vi bara hade en aktivitet vid pump-planet och att det sedan "spillde ut" i trafiken, säger han till tidningen.


- Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 21! -

Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 21!
 
Ur farfars skivhylla - 78-varvare med Svante Milles (Jussi Björling) 800905
Kom hör min vackra visa - Peder Svan berättar om Lasse Dahlquist 950618
Kom hör min vackra visa - Peder Svan berättar om Gunde Johansson 960922

 

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 791018

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 791023

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 791030

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 791106

 

Lilla Fridolf - Fridolf får fikon 570206

Lilla Fridolf - Fridolf är barnvakt 570220

Lilla Fridolf - Vin, kvinnor och sång 570306

Lilla Fridolf - Firmafesten 570320

Lilla Fridolf - Minnenas kväll 570403

Lilla Fridolf - Fridolf och vårsnuvan 570417

 

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 20

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 21

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 22

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 23

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 24

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 25

 

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970104

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970111

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970118

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970125

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970201

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970208

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970215

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970301

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970308

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970315

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970322

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970329

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970405

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970412

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970510

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970517

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970524

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970531

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970607

Skivor från Vetlanda med Lars-Göran Frisk 970614

 

FIB Aktuellt - Rock Explosion vol. 1. 1979 (reklamkassett)

FIB Aktuellt - Rock Explosion vol. 2. 1979 (reklamkassett)

Lektyr - Schyssta Låtar 14 (reklamkassett)

Lektyr - Schyssta Låtar 16 (reklamkassett)

 

Svensktoppen med Kent Finell & Lasse Lönndahl 801012 (ej komplett)

Benny Boogie Pop Pop i Topp Show med Sven Hallberg - testsändning på 103,3 MHz 851207

Mats Nileskär minns BB King (2015)

 

      
Tack säger vi denna vecka till Sladden Hultgren som fortsätter att förse oss med "Dickie Dick Dickens" och "Lilla Fridolf"! Tack också till Ingvar Hjalmarsson som gett oss "Skivor från Vetlanda", "Svensktoppen", "Ur farfars skivhylla", "Kom hör min vackra visa" och "Från scen & cabaret"! Och tack till Jan Pehrsson för reklamkassetterna "Lektyr" och "FIB Aktuellt"! Veckans kanske roligaste program har vi fått av Carl-Christian Frunck. "Benny Boogie Pop Pop i Topp Show med Sven Hallberg - Riksradion testsänder på frekvensen 103,3 MHz i december 1985". STORT TACK till er alla!!!   :)

- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 19! -

        

- Veckans bild på radiogodis.se! -

             (skivomslaget till Scotch LP "Evolution" från 1985)
 

- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 18! -

        

- Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 20! -

Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 20!
 
Eurovision Song Contest i SR 1978 (Kent Finell)

 

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 780319

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 780321

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 780323

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 780330

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 780406

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 780608

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 781123

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 781130

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 781207

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 781214

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 781221

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 781228

 

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790111

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790118

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790125

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790201

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790208

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790215

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790221

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790222

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790315

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790327

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790329

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790410

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790412

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790419

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790501

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790503

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790510

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790517

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790524

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790531

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790607

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 790925

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 791002

Från scen & cabaret med Uno "Myggan" Ericson & Jan Prytz 791009

 

Visan vi inte minns (Christina Mattsson och Håkan Norlén) 790408

Visan vi inte minns (Christina Mattsson och Håkan Norlén) 790415

Minns ni? med Staffan Broms 770809

Veckans svenska LP-skiva - Svarta Maskens Dårdikter med Lars-Rune Jäverbrant 7xxxxx

Jazzmakarna - musikantträff hos Gert Palmcrantz med Povel Ramel & Allan Johansson 780115

 

Frågvisa trean - skolbarn ställer frågor till Astrid Lindgren om Pippi och Emil 1968

 

Lilla Fridolf - Fridolf och taxvalpen 561114

Lilla Fridolf - Brödernas afton 561125

Lilla Fridolf - Bröllopsdagen 561212

Lilla Fridolf - Julklapparna 561221

Lilla Fridolf - Kärlekens gång 570109

Lilla Fridolf - Maggan är så konstig 570123

 

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 14

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 15

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 16

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 17

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 18

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 19

 

       
Tack säger vi denna vecka till Sladden Hultgren som fyller på med "Lilla Fridolf" och "Dickie Dick Dickens"! Tack också till Ingvar Hjalmarsson som gett oss "Eurovision Song Contest 1978", "Från scen & cabaret", "Visan vi inte minns", "Minns ni?" och "Veckans svenska LP-skiva"! Tack även till Lennart Andreasson som gett oss "Jazzmakarna"!   :)
OBS! Några av programmen i serien "Från scen & cabaret" har ganska dålig ljudkvalité. Vi på radiogodis.se har ändå valt att lägga upp dem i arkivet. Det är sedan upp till er lyssnare om ni vill höra programmen eller inte...   -_-
 
                          

- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 17! -

 

Station

2015-13

2015-14

2015-15

2015-16

2015-17

 

Radio Total 74,4% 73,8% 73,6% 75,7% 75,8%
Privat lokalradio Total 36,5% 36,4% 36,1% 37,4% 38,3%
SR Radio Total 59,4% 58,1% 57,3% 59,6% 59,5%
SBS Radio Total 26,7% 27,0% 27,2% 27,7% 28,4%
MTG Radio Total 15,8% 15,0% 14,8% 15,8% 16,2%
P1 16,0% 14,6% 14,3% 15,9% 14,6%
P2 2,2% 2,2% 2,3% 2,4% 2,4%
P3 17,0% 16,2% 15,5% 16,4% 15,4%
P4 40,2% 40,2% 40,3% 40,6% 41,6%
Mix Megapol 17,4% 17,9% 18,2% 18,1% 18,7%
RIX FM 12,4% 11,6% 12,2% 12,5% 12,5%
NRJ 9,4% 9,6% 8,8% 9,8% 9,5%
Rockklassiker 3,3% 3,6% 3,2% 3,6% 3,7%
 

- Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 19! -

Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 19!
 
Johnny Bode - Sångare, kompositör, bedragare och riksbuse (Del 1) 910831
Johnny Bode - Sångare, kompositör, bedragare och riksbuse (Del 2) 910905
Johnny Bode - Mitt brokiga, bedårande förflutna (Del 1) 850406
Johnny Bode - Mitt brokiga, bedårande förflutna (Del 2) 850413
Från scen & cabaret - Uno Myggan Ericson berättar om Johnny Bode

 

Porträttet - Edvard Persson presenteras av Bo Schedin 910619

Stjärnkikaren - Tutta & Hasse Ekman berättar för Stig Olin 59xxxx

Tutta Rolf berättar - Solveig blev Tutta (Del 1) 87xxxx

Tutta Rolf berättar - Tuttas mirakelräddning i Biscaya (Del 2) 87xxxx

Wilhelm Moberg berättar radiominnen för Bertil Perrolf 65xxxx

Fridolf Rhudin - Ett porträtt av Jörgen Cederberg 65xxxx

Flicka vart tog du vägen - Bertil Perrolf möter Marguerite Viby 77xxxx

Kom hör min vackra visa - Peder Svan berättar om Sven-Olof Sandberg och spelar skivor 960211

Kom hör min vackra visa - Peder Svan berättar om Harry Brandelius och spelar skivor 960728

 

En visans vän - Bertil Perrolf samtalar med Karin Juel (Del 1) 750406

En visans vän - Bertil Perrolf samtalar med Karin Juel (Del 2) 750413

En visans vän - Bertil Perrolf samtalar med Karin Juel (Del 3) 750420

En visans vän - Bertil Perrolf samtalar med Karin Juel (Del 4) 750427

 

Sommar med Povel Ramel 980621

 

Måndagspop 70xxxx

 

Lilla Fridolf - Fridolf tappar hakan 560326

Lilla Fridolf - Så kom Selma hem 560411

Lilla Fridolf - Andra lysningsdagen 560425

Lilla Fridolf - Fridolf och Stor-Jonas 561003

Lilla Fridolf - Selma hyr ut ett rum 561017

Lilla Fridolf - Han älskar hummer 561031

 

I plommonstop och paraply - komediserie från 1971 (Del 1)

I plommonstop och paraply - Ett opretentiöst litet vin (Del 2. 1971)

I plommonstop och paraply - En alldeles vanlig dag på kontoret (Del 3)

I plommonstop och paraply - Vilken tavla! (Del 4. 1971)

I plommonstop och paraply - Plats på scen! (Del 5. 1971)

I plommonstop och paraply - Nu blommar det! (Del 6. 1971)

I plommonstop och paraply - Nånting om citroner (Del 7. 1971)

I plommonstop och paraply - Som en oljad blixt (Del 8. 1971)

I plommonstop och paraply - Betalt för gammal ost (Del 9. 1971)

I plommonstop och paraply - Den nakna nödvändigheten (Del 10. 1971)

I plommonstop och paraply - komediserie från 1971 (Del 11)

I plommonstop och paraply - Årets uppfinning (Del 12. 1971)

 

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 9

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 10

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 11

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 12

Dickie Dick Dickens - kriminalserie från 1966 - Del 13

 

        
Tack säger vi denna vecka till Sladden Hultgren som gett oss "Johnny Bode - Sångare, kompositör, bedragare och riksbuse", "Lilla Fridolf", "I plommonstop och paraply" och "Dickie Dick Dickens"! Tack också till Ingemar Lindqvist som gett oss "Porträttet - Edvard Persson", "Programmen om Tutta Rolf", "Wilhelm Moberg berättar radiominnen", "Bertil Perrolf möter Marguerite Viby", "En visans vän" samt "Sommar med Povel Ramel"! Tack säger vi även till Ingvar Hjalmarsson för "Johnny Bode - Mitt brokiga, bedårande förflutna", "Från scen & cabaret" och "Kom hör min vackra visa"! Och tack också till Johan Bjerke som gett oss programmet "Måndagspop"! (om någon vet något mer om detta program, Måndagspop, typ vem som är programledare osv, hör gärna av er!) TACK TILL ER ALLIHOP!!!   :)

- Premiär idag måndag för nya P5 STHLM! -

I dag är det premiär för P5 STHLM. En lokal radiokanal som lyfter Stockholm i världen och världen i Stockholm. Alltid tillsammans med dig.
 
Klicka på bilden nedan för att komma till P5 STHLMs hemsida!
 

RSS 2.0