- Per Gessle blir programledare på Mix Megapol! -

På måndag börjar Per Gessle som programledare på Mix Megapol. Varje förmiddag nu under sommaren (måndag-fredag) kommer han att presentera musiken under hela två timmar, klockan 9-11.
 
Per Gessle är kanske en av svensk sommarmusiks absolut största mästare tack vare alla hits med Gyllene Tider. Dessutom står han för några av de största internationella popsuccéerna någonsin, tack vare alla Roxette-hits.
 
Per kommer att spela alla sina hits och berätta om hur det gick till när han skrev dem. Dessutom plockar han fram guldkorn ur sin egen skivsamling – och den är stor! Per Gessle är som ett levande musiklexikon...
 
Klicka på bilden av Per Gessle här nedan för att komma till Mix Megapols hemsida!
 

- NRJ sänder från Gotland hela sommaren! -

NRJ bygger upp en radiostudio precis vid det populära Kallbadhuset och sänder live därifrån varje eftermiddag nu under sommaren.
 
- Vi vill komma närmare våra lyssnare och vara där det händer i Sverige och under v 26 - 31 besöker 400 000 människor Gotland, så det känns helt rätt att flytta radiosändningarna just dit, det berättar Mark Iglesias som är marknadschef på NRJ.
 

- Hits of the 60s på Jazzens Museum lördagen den 8 juli! -

Med de legendariska frontfigurerna, Claes ”Clabbe” af Geijerstam, Lennart Grahn, Svenne Hedlund och Janne Önnerud, representerar ”Hits Of The 60s” det bästa från den svenska popens storhetstid framfört av äkta originalmedlemmar.
 
Tillsammans med det fyra man starka kompbandet kör de låtar från sina respektive band: Hep Stars, Ola and the Janglers, Shanes och Hounds samt annat popgodis från 10 i Top på 60 talet.
 
Coverbanden står ju som spön i backen, men det här är äkta vara med klingande gitarrer. Bli inte förvånade om det dyker upp en och annan skröna från herrarna som upplevde "modskravallerna i Kungsan"! 
 
Välkomna att bänka er för en top-pop-kväll - dock utan mentometrar.
10 i Topp lades ju ner 1974.
 
Platsen är Jazzens Museum i Strömsholm lördagen den 8 juli klockan 19:30. 
 
För mer information klicka på bilden här nedan!
 

- Senaste nytt angående Smoke Rings med Leif Anderson! -

Några tidigare icke kompletta program har nu blivit kompletta, och några helt nya datum har också tillkommit i arkivet.
 
Det handlar om följande datum:
780301, 780920, 810826, 820428, 830608, 840104, 840208, 840229, 860212, 870121, 880106 samt 881005.
 
Detta tackar vi Sören Berglind för. Sören har också lovat hjälpa till med att ytterligare "förstärka" Smoke Rings-arkivet samt att "rätta till" eventuella datumfel   
 
 
Klicka på Smoke Rings-bilden här nedan för att komma till arkivet!
 

- Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 26! -

Evert Taube i våra hjärtan (Olle Adolphson, Lill-Babs, Carola Häggkvist & John Harryson) 801231

Evergreens - George Gershwin. Programledare: Berndt Egerbladh (SVT 801114)

Konsert från Berwaldhallen med Povel Ramel, Louise Hoffsten och SRs Symfoniorkester 2005

Stjärnkikaren - Povel Ramel berättar för Stig Olin 590606

 

Signatur Radio Västmanland (sommaren 1981)

Nyhetsvinjett Radio Jönköping 1989

Trailer för Rytmdoktorn med Thomas Gylling 1986

Informationsslinga på Radio Eskilstuna 92,7 (hösten 1999)

 

Café midnatt med Kjell Alinge (nerklippt utan musik) 781216

Café midnatt med Kjell Alinge 7903xx

 

Värsta kluret - Gåtor och musikfrågor för hela familjen (Estrella 2006)

 

Vinylskivans återkomst - Dokumentär i P2 från 2017

 

Klicka på rullbandspelaren här nedan för att komma till Radiogodis arkiv!

 

 
Tack säger vi till Acmand som gett oss "Café midnatt med Kjell Alinge"!
Tack också till Carl-Christian Frunck för "Signatur Radio Västmanland 1981", "Nyhetsvinjett Radio Jönköping 1989" samt "Trailer för Rytmdoktorn 1986"!
Vidare tackar vi Tor-Björn Lyrhed för "Evert Taube i våra hjärtan" samt "Evergreens - George Gershwin"!
Slutligen tackar vi Lennart Andreasson för "Stjärnkikaren" samt "Konsert från Berwaldhallen"!
Tack till er alla! 

- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 24! -


- Vinylen är tillbaka - Varför?? -

Vinylskivan är tillbaka - och med den också grammofonen.
 
Många av er har säkert lagt märke till att efterfrågan på vinyl har skjutit i höjden de senaste åren. Efterfrågan tycks vara hur stor som helst - även bland de som aldrig tidigare upplevt detta fenomen. Varför frågar man sig? Är detta ett bevis på att "det var bättre förr", som jag brukar tjata om?
 
Denna bild tog jag nyligen inne på en Ö&B-butik här i Stockholmområdet. LP-skivor från 70- och 80-talet - men i nypress förstås. Pris: Mellan 170 och 200 kronor... Begagnade vinyler ute på internet och i second hand kan vara betydligt dyrare. I vissa kretsar pratas det om "det svarta guldet".
 
Jag vet inte hur jag ska göra med alla hundratals vinylskivor som jag har nerpackade i kartonger. Ska man sälja dem? Eller kanske man ska släpa fram dem och börja lyssna på dem igen? Eller ska jag låta dem ligga kvar i sina flyttkartonger som en slags "hårdvaluta" inför framtiden?
 
För oss som växte upp under 70- och 80-talet kan det i alla fall kännas lite konstigt att det som vi upplevt och lämnat bakom oss plötsligt är så himla inne igen - grammofonskivor och grammofonspelare... 
 

- Kent-kassett gick för nästan 20 000 kronor på Tradera! -

Pär köpte Kent-kassetten för 19 800 kr: "Kommer aldrig lyssna på den"
 
I förra veckan köpte Pär en Kent-kassett på Tradera - för 19 800 kronor!!!
 
- Nästan hundra procent av mitt musiklyssnande går till Kent och jag lyssnar dagligen på dem, säger han.
 
Kassettbandet som auktionerades ut var Kents album "Verkligen" från 1996.
 
- Alla album är viktiga på sitt sätt då det alltid finns låtar som berör, men det här albumet känns komplett från första till sista låt. Det har många låtar som berör både text- och musikmässigt och som man kan finna sig själv i. Helheten gör detta album till topp tre om man skulle rangordna dem, säger Pär till tidningen Eskilstuna-Kuriren.
 
Men kassetten från Kent kommer definitivt inte vara ensam hemma hos köparen Pär i Edsbyn, som redan har en samling på runt 220 kassetter, cd-skivor och vinyler. En kassett med den brittiska versionen av "Hagnesta Hill" och en testpress av albumet "Vapen och Ammunition" på vinyl finns bland hans favoriter i den egna Kent-samlingen.
 
- Samlandet har pågått nu i mer eller mindre fem år och kassetterna har alltid väckt stort intresse hos mig. Under uppväxten var det just kassettband som gällde så det är kanske därifrån jag har fått en förkärlek till just kassetter, berättar Pär.
 
- När jag började samlandet så tänkte jag först satsa på att hitta alla kassetter men insåg med tiden att de ytterst sällan lades ut för försäljning. Nu har jag bara ett fåtal kassetter kvar som jag saknar i samlingen och genom åren har man insett att objekt som dessa ytterst sällan dyker upp för försäljning. Jag har hört från andra samlare att den har varit ute för försäljning tidigare men personligen så hade jag själv aldrig sett denna kassett vara ute till försäljning och tänkte denna gång ge mig själv chansen att till slut få lägga till den i samlingen, fortsätter han.
 
Kassettbandet hade fortfarande plasten kvar runt sig när den såldes - och så kommer det att förbli.
 
- Kassetten kommer att läggas till i min samling och kommer väl mest att bara finnas där. Det gäller väl så gott som alla samlare, men personligen så vill jag ha allt i så nära mint condition (nyskick) som möjligt och vill gärna inte riskera att någon olycka händer. Då denna även är inplastad så blir den extra exklusiv att ha i samlingen och jag kommer därmed aldrig att lyssna på den.
 
- Jag har långt ifrån varit iväg på flest konserter av alla fans där ute, men ser man till lyssnandet och samlandet så skulle jag väl säga att jag är ett rätt stort fan. Nästan hundra procent av mitt musiklyssnande går till Kent och jag lyssnar dagligen på dem. Folk i min omgivning kan bli ganska less ibland men det bryr jag mig inte om, säger Pär.
 
Kent meddelade i mars 2016 att det var deras sista år tillsammans och bandet gjorde en avskedsturné vars sista konsert var i december i fjol.
 
Den som sålde kassetten heter Billy Rimgard och till tidningen Eskilstuna-Kuriren säger han att han är förvånad att den drog iväg så mycket i priset.
 
- Jag trodde att jag kunde få ungefär 1000 kr för kassetten. Men det slutade ju betydligt bättre än så, säger Billy Rimgard.
 
- Jag köpte kassetten 1996 men jag öppnade den aldrig. Sen glömde jag bort den och hittade den nu över 20 år senare, säger Billy Rimgard som vidare berättar att han ska köpa vin och effektboxar till sin hemmastudio för pengarna han drog in på Tradera... 
 

- Trevlig Midsommar önskar radiogodis.se! -

radiogodis.se önskar alla sina lyssnare, besökare & annonsörer en Trevlig Midsommarhelg! 
 
 
Nu under Midsommarhelgen kan man lyssna på flera program som relaterar till just Midsommar. Ni hittar programmen på Radiogodis startsida     Klicka på bilden här nedan för att komma till startsidan!
 

- Missa inte "Rakt Över Midsommardisc" med Clabbe! -

Traditionsenligt håller Claes af Geijerstam låda i radion på Midsommarafton. Programmet hörs i P4 med start klockan 21:40 
 
Klicka på Midsommarstången med Clabbe här nedan för att höra en trailer för programmet!
 

- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 23! -


- De upplevs ha störst inflytande över svensk radio och tv! -

Enligt en ny undersökning upplever allmänheten att mediernas egna aktörer står starka – men även annonsörerna tillskrivs en betydande roll.
 
Myndigheten för Press, Radio & TV samarbetar sedan 2013 med SOM-institutet vid Göteborgs Universitet med syfte att mäta hur allmänheten bedömer olika aktörers inflytande över innehållet i svensk radio och tv.
 
Resultatet av den senaste undersökningen visar att de grupper som allmänheten upplever ha störst inflytande över innehållet tveklöst är journalister och mediernas ägare, alltså de aktörer som på olika sätt står närmast innehållet.
 
Samtidigt bedöms annonsörer och näringsliv också ha förhållandevis stort inflytande, medan staten tillskrivs liten roll. Allmänheten upplevs i stort sett inte ha någon påverkan alls.
 
Bedömningen av inflytande i radio och tv har nu mätts under fyra år, 2013-2016, och det går att se vissa förändringar över tid.
 
Till exempel upplevs inflytandet från externa aktörer ha ökat. Störst uppgång noteras för politikerna, näringslivet, staten och de stora intresseorganisationerna. Även inflytandet från mediernas ägare bedöms ha ökat över de här åren.
 
Olika grupper i samhället gör lite olika bedömningar när det gäller inflytandet över innehållet i svensk radio och tv.
 
Enligt undersökningen upplever äldre och medelålders att journalister, ägare, intresseorganisationer, annonsörer och näringsliv har stort inflytande, medan yngre personer utmärker sig genom att tillskriva allmänheten en större betydelse för mediernas innehåll.
 
Personer med högre utbildning upplever också att de olika aktörsgrupperna har större inflytande än vad personer med låg utbildning gör. Liknande mönster återfinns bland personer med stort politiskt intresse i jämförelse med personer med lågt eller inget politiskt intresse.
 
Även politisk orientering har viss betydelse för vilka bedömningar som görs. Personer som står politiskt till höger upplever att journalister, staten och politiker har mer inflytande, medan personer som står till vänster i större utsträckning menar att annonsörer och näringsliv har inflytande över innehållet.
 
"Mediernas egna aktörer står, mätt på det här sättet, starka, annonsörerna har en betydande roll medan allmänheten bedöms vara svag", sammanfattar Myndigheten för Press, Radio & TV undersökningens resultat.
 
Varje höst sedan 1986 genomför SOM-institutet vid Göteborgs Universitet en nationell frågeundersökning i syfte att kartlägga den svenska allmänhetens vanor och attityder på temat samhälle, opinion och medier. Myndigheten för Press, Radio & TV har sedan 2013 samverkat med SOM-institutet vid Göteborgs Universitet, och deltagit med frågeställningar till institutets årliga nationella undersökning.
 

- Ny märkning av det digitala utbudet hos Sveriges Radio! -

För att tydliggöra skillnaden mellan åsikter och nyheter lanserar Sveriges Radio nu märkning av innehållet på nätet.
 
Sveriges Radios grundläggande uppdrag är att göra program och nyheter som är sakliga, opartiska och allsidiga. Publikens förtroende för programmen är mycket stort.
 
I uppdraget ingår också att bereda plats för olika åsikter i fristående krönikor från personer som inte är anställda i företaget eller analyser och recensioner som är professionella bedömningar men inte kan betecknas som fakta. I radiosändningar är uppdelningen mellan nyhetsjournalistik och åsiktsjournalistik tydlig med övergångar och vinjetter som klargör skillnader. Men när allt fler följer nyhetsflöden digitalt är risken att det inte är tydligt vem som står bakom en åsikt eller vad för slags innehåll det rör sig om och i vilket sammanhang det har publicerats. Därför börjar Sveriges Radio från och med denna vecka att märka publiceringar som inte är nyhetsmaterial enligt branschorganisationen Utgivarnas Riktlinjer & Rekommendationer.
 
Det material som kommer att märkas är:
 
• Kommentarer/analyser
• Krönikor
• Recensioner
• Debattinlägg
• Essäer
 
En nyhet är också att datum för publiceringar, liksom uppdateringar, görs tydligare för besökaren genom en ny design. Detta för att det inte ska råda tvivel om när en publicering har gjorts, men framför allt för att äldre publiceringar idag ofta kan få nytt liv långt efter den ursprungliga publiceringen.
– När material delas på nätet är det ibland svårt att se vad som är sakliga, opartiska nyheter och vad som är åsikter. Det är inte heller ovanligt att gammalt material plötsligt börjar delas igen, men i nya sammanhang. Med vårt höga förtroende och vårt oberoende är det viktigt att vår publik förstår vad som är vad, det får inte missuppfattas, det säger Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl.
 
I samband med märkningen kommer Sveriges Radio göra det lättare för publiken att hitta information om vad public service är och hur SR arbetar med sitt innehåll. Det ska också framgå tydligare hur publiken kan anmäla innehåll till Granskningsnämnden - innehåll som man tycker strider mot uppdraget...
 

- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 22! -


- Rockmat i P4 med med bl a Alice Cooper och Mikkey Dee! -

Rock och mat är en oslagbar kombination. I programserien "Rockmat i P4" åker journalisten och kocken Anders Tengner jorden runt för att laga mat – och prata om mat och rock – med några av världens största rockikoner. Rockmat i P4 startar söndag 18 juni. 
 
– Jag gick kocklinjen på gymnasiet och har alltid älskat att laga, och äta, god mat. Under mina otaliga möten med rockstjärnor under 30 år, märkte jag att många delade kärleken till god mat. Tankarna på en kokbok med rocktema började gro, och under arbetets gång utvecklades idén till ett radioprogram med samma tema. Matlagning är en isbrytare, och samtalen tog nya, spännande vägar under mina möten med fem verkliga rocklegender, berättar Anders Tengner.
 
Förutom musiken är mat Alice Coopers stora intresse. Han både driver en krog och lagar mycket mat hemma. Matintresset kommer från hans mamma.
– Min mamma var en hillbilly från Tennessee som verkligen kunde laga mat. Hon gjorde allt från kycklingdumplings till riktig siciliansk bolognese, säger Alice Cooper som i programserien serverar världens längsta hot dog.
– Det var en besynnerlig känsla att stå i köket med min gamle barndomshjälte Alice Cooper och se honom laga middag. Gott blev det också, säger Anders Tengner.
 
Lita Ford från Runaways bjuder på sin mammas speciallasagne och Deep Purples basist Roger Glover bakar sitt bananbröd.
 
I radioserien medverkar också Kiss trummis Eric Singer och Mikkey Dee, mångårig trummis i Motörhead och numera i Scorpions. Eric Singer berättar att han försöker äta hälsosamt – det gäller att tänka på vad man stoppar i sig när man ska ha spandexbrallor på sig på scenen. Mikkey Dee är besatt av hamburgare.
– Jag skulle kunna äta hamburgare till frukost, lunch och middag, säger Mikkey Dee och bjuder i programmet på sina grymma burgare.
 
 
Programserien Rockmat i P4 sänds fem söndagar kl. 12.03 med start den 18 juni.
 
18 juni – Alice Cooper
25 juni – Lita Ford
2 juli – Roger Glover
9 juli – Eric Singer
16 juli – Mikkey Dee
 
Anders Tengner som rest runt för att träffa de matintresserade rockikonerna är själv utbildad kock men sadlade om och blev rockjournalist. Han arbetade bland annat på kulttidningen Okej och har sedan början av 80-talet skrivit både artiklar och böcker om alla de stora rockstjärnor han träffat genom åren. 1984 blev 23-årige Anders Tengner rikskänd då han blev hårt ansatt av Siewert Öholm i ett historiskt TV-inslag i SVTs ”Svar direkt”, där Anders fick stå till svars för hårdrockgruppen W.A.S.P:s uppträdande på scen... 

- Sveriges Radio prisas av EBU för "det digitala radiohuset"! -

Sveriges Radio får priset, Award for Technology & Innovation för utvecklingsarbetet med Next Generation, det nya digitala radiohuset på P4 Väst i Uddevalla.
 
Priset, Award for Technology & Innovation, delades ut nu i veckan på European Broadcasting Union (EBU) Technical Assembly i Stuttgart. Lars Hedh, Chef för Metod och Teknikutveckling och Hasse Wessman, strateg på Utvecklingsavdelningen, var på plats och tog emot priset.
 
– Det känns jättekul att vårt arbete uppmärksammas i ett sådant här sammanhang. Priset är ett bevis på att Sveriges Radio ligger i framkant, det är extra roligt att vi som radiobolag får priset eftersom större delen av juryn kommer från TV-världen, säger Lars Hedh, chef för metod och utveckling på Sveriges Radio.
 
Han och några andra på avdelningen ligger bakom idén att ersätta det traditionella mixerbordet med en dator med pekskärm, en padda eller telefon som fjärrstyr sändningen. En teknik som P4 Väst var först med, när det nya digitala radiohuset invigdes i höstas.
 
– Vi behöver inte längre sitta fast vid kontrollbordet. Det här har väckt stor uppmärksamhet i broadcastvärlden, säger Lars Hedh.
 
– Priset är ett kvitto på Sveriges Radios tekniska kunnande. Dessutom är det ett mycket roligt erkännande av våra medarbetares framgångsrika och världsledande arbete med att utveckla tekniska lösningar, det säger Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio.
 
Sveriges Radio har samarbetat med det tyska företaget LAWO i arbetet med NXG.
 
The EBU Award for Technology & Innovation tilldelas individer eller grupper som har utvecklat teknik, system eller tjänster som kommer att få stor inverkan på broadcastmedia under de närmaste åren.
 

Sveriges Radio mottar EBU Technical Award -  fr v Lars Hedh (SR), Hasse Wessman (SR), Simon Fell (EBU) och Egon Verharen (NPO)


- Sweden Rock Festival på radiogodis.se! -

Nu har årets upplaga av "Sweden Rock Festival" sparkat igång! 
 
Idag är Sweden Rock Festival en av de mest berömda rock- och metalfestivalerna i världen med
33 000 besökare från över 50 olika länder varje år. Band och artister som Kiss, Black Sabbath,
Guns n' Roses, Rush, Judas Priest, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Accept, Alice Cooper, Soundgarden, Mötley Crüe, Scorpions, Volbeat, ZZ Top, Sabaton, In Flames med flera har alla spelat på festivalen genom åren.
 
På radiogodis.se kan ni grotta ner er i ett flertal ljudupptagningar från tidigare livekonserter från SRF!
 
Klicka på SRF-loggan här nedan för att komma till arkivet med livekonserter!
 

Tommy Ivarsson från Kungälv framröstad till Lyssnarnas Sommarvärd 2017!

Nu står det klart att Kungälvsbon Tommy Ivarsson blir Lyssnarnas Sommarvärd i år. Sommarprogrammet kommer att handla om hans yngste son Jonathan som dog 2015 efter tre års väntan på nya lungor. Tommy Ivarssons Sommar i P1 sänds den 19 juli.
 
Tommy Ivarssons yngste son Jonathan dog när han var 15 år. Han fick diagnosen lungfibros som sexåring och somnade in den 11 november 2015.
 
– I mitt Sommarprogram vill jag framförallt inspirera och uppmuntra andra män och pappor att våga berätta om hur de har det. Att prata och vara öppen har hjälpt mig när jag har haft det som jobbigast. Men jag vill också rikta mig till alla föräldrar som har barn med någon form av utmaning eller särskilda behov. De kommer alla att känna igen sig i mitt Sommarprat, säger Tommy Ivarsson.
 
I år har det kommit in rekordmånga röster på finalisterna till Lyssnarnas Sommarvärd.
 
– Engagemanget för Lyssnarnas Sommar har aldrig varit så stort som i år och det är väldigt många som har spridit Tommy Ivarssons bidrag vidare på sociala medier. Det visar att det finns ett behov hos publiken att lyssna på starka livsberättelser. Och höra om hur man kanske trots allt kan gå vidare i livet, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.
 
Tommy Ivarsson är 49 år och bor i Lökeberg utanför Kungälv tillsammans med frun Gunilla och sonen Christian. Han är entreprenör och företagare och driver stiftelsen Jontefonden som han startade tillsammans med sönerna Jonathan och Christian redan 2013. Jontefondens mål är att skapa guldkant i vardagen för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation.
 
Sedan 2007 reserverar Sommarredaktionen varje år ett datum för Lyssnarnas Sommar. En telefonsvarare tar emot inläsningar av inledningar till Sommarprogram, därefter väljer Sommarredaktionen ut ett antal bidrag som publiceras på Sommars hemsida. Det slutliga valet görs av lyssnarna som får rösta på sin favorit.
 
Tidigare värdar i Lyssnarnas Sommar:
2007: Peter Martinsson, Göteborg.
2008: Yrsa Walldén, Torna Hällestad, Lund.
2009: Håkan Nilsson, Ljusne.
2010: Tina Jansson, Örebro.
2011: Monika Nyström, Åkersberga.
2012: Björn Lindeblad, Göteborg.
2013: Martha Ehlin, Göteborg.
2014: Sebastian Kirppu, Malung.
2015: Herman Geijer, Stockholm.
2016: Emilia Lind, Umeå.
2017: Tommy Ivarsson, Kungälv.
 
Sommar i P1 med Tommy Ivarsson sänds onsdagen den 19 juli kl. 13.00. Programmet.
 
Onsdag 14 juni kl. 13.00 avslöjas samtliga Sommarvärdar under en direktsänd presskonferens i Berwaldhallen i Stockholm.
 
Kungälvsbon Tommy Ivarsson blir Lyssnarnas Sommarvärd i SR 2017!

- Lyssnarsiffror för svensk radio vecka 21! -


- Senaste upplagda programmen i radiogodis.se arkiv vecka 22! -

Svensktoppens 80-tal - Det gångna decenniet presenteras av Kent Finell 891230

 

Far, jag kan inte få upp mitt frukostägg - Påskunderhållning med Povel Ramel och Brita Borg 630413

P4 Live med Povel Ramel och Stefan Lundin - Showen "Förnyad pratstund med musik" på Norrlandsoperan i Umeå 2006-12-30

 

Radio Holiday med Clabbe (IMC 1984)

 

Artistparad på Soliden - Programledare Claes af Geijerstam 790526

 

Toppstationen med Clabbe 890314

Toppstationen med Clabbe 890830

Toppstationen special - Tema Filmmusik 890908

Toppstationen special - Tema Animerat 890922

Toppstationen special - Tema Etno 891020

Toppstationen special - Tema Hårdrock 891115

 

Radio Östergötland stationsvinjett (våren 1989 av Michael B. Tretow)

 

Luffaren och Rasmus (original 1955 - endast ljud)

 

Klicka på rullbandspelaren här nedan för att komma till Radiogodis arkiv!

 

 

Tack säger vi till Peter Winning för "Svensktoppens 80-tal med Kent Finell"!
Tack också till Lennart Andreasson för de båda programmen med "Povel Ramel"!
Och tack till Carl-Christian Frunck för "Radio Östergötlands stationsvinjett från 1989"!

 

Ett speciellt tack riktar vi till Adam Srigley för videofilmerna "Artistparad på Soliden", "Radio Holiday" och "Toppstationen" - allt med Claes af Geijerstam som programledare! 


- Toppstationen med Clabbe! -

Toppstationen var ett program som Claes af Geijerstam var programledare för i SVT under slutet av 80-talet.
 
Clabbe fick agera videojockey (VJ) och spelade musikvideos, främst från de amerikanska och engelska listorna.
 
Klicka på TV-apparaten här nedan för att komma till sidan "Toppstationen"!
 

RSS 2.0