- Kent-kassett gick för nästan 20 000 kronor på Tradera! -

Pär köpte Kent-kassetten för 19 800 kr: "Kommer aldrig lyssna på den"
 
I förra veckan köpte Pär en Kent-kassett på Tradera - för 19 800 kronor!!!
 
- Nästan hundra procent av mitt musiklyssnande går till Kent och jag lyssnar dagligen på dem, säger han.
 
Kassettbandet som auktionerades ut var Kents album "Verkligen" från 1996.
 
- Alla album är viktiga på sitt sätt då det alltid finns låtar som berör, men det här albumet känns komplett från första till sista låt. Det har många låtar som berör både text- och musikmässigt och som man kan finna sig själv i. Helheten gör detta album till topp tre om man skulle rangordna dem, säger Pär till tidningen Eskilstuna-Kuriren.
 
Men kassetten från Kent kommer definitivt inte vara ensam hemma hos köparen Pär i Edsbyn, som redan har en samling på runt 220 kassetter, cd-skivor och vinyler. En kassett med den brittiska versionen av "Hagnesta Hill" och en testpress av albumet "Vapen och Ammunition" på vinyl finns bland hans favoriter i den egna Kent-samlingen.
 
- Samlandet har pågått nu i mer eller mindre fem år och kassetterna har alltid väckt stort intresse hos mig. Under uppväxten var det just kassettband som gällde så det är kanske därifrån jag har fått en förkärlek till just kassetter, berättar Pär.
 
- När jag började samlandet så tänkte jag först satsa på att hitta alla kassetter men insåg med tiden att de ytterst sällan lades ut för försäljning. Nu har jag bara ett fåtal kassetter kvar som jag saknar i samlingen och genom åren har man insett att objekt som dessa ytterst sällan dyker upp för försäljning. Jag har hört från andra samlare att den har varit ute för försäljning tidigare men personligen så hade jag själv aldrig sett denna kassett vara ute till försäljning och tänkte denna gång ge mig själv chansen att till slut få lägga till den i samlingen, fortsätter han.
 
Kassettbandet hade fortfarande plasten kvar runt sig när den såldes - och så kommer det att förbli.
 
- Kassetten kommer att läggas till i min samling och kommer väl mest att bara finnas där. Det gäller väl så gott som alla samlare, men personligen så vill jag ha allt i så nära mint condition (nyskick) som möjligt och vill gärna inte riskera att någon olycka händer. Då denna även är inplastad så blir den extra exklusiv att ha i samlingen och jag kommer därmed aldrig att lyssna på den.
 
- Jag har långt ifrån varit iväg på flest konserter av alla fans där ute, men ser man till lyssnandet och samlandet så skulle jag väl säga att jag är ett rätt stort fan. Nästan hundra procent av mitt musiklyssnande går till Kent och jag lyssnar dagligen på dem. Folk i min omgivning kan bli ganska less ibland men det bryr jag mig inte om, säger Pär.
 
Kent meddelade i mars 2016 att det var deras sista år tillsammans och bandet gjorde en avskedsturné vars sista konsert var i december i fjol.
 
Den som sålde kassetten heter Billy Rimgard och till tidningen Eskilstuna-Kuriren säger han att han är förvånad att den drog iväg så mycket i priset.
 
- Jag trodde att jag kunde få ungefär 1000 kr för kassetten. Men det slutade ju betydligt bättre än så, säger Billy Rimgard.
 
- Jag köpte kassetten 1996 men jag öppnade den aldrig. Sen glömde jag bort den och hittade den nu över 20 år senare, säger Billy Rimgard som vidare berättar att han ska köpa vin och effektboxar till sin hemmastudio för pengarna han drog in på Tradera... 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0