- Sveriges Radio prisas av EBU för "det digitala radiohuset"! -

Sveriges Radio får priset, Award for Technology & Innovation för utvecklingsarbetet med Next Generation, det nya digitala radiohuset på P4 Väst i Uddevalla.
 
Priset, Award for Technology & Innovation, delades ut nu i veckan på European Broadcasting Union (EBU) Technical Assembly i Stuttgart. Lars Hedh, Chef för Metod och Teknikutveckling och Hasse Wessman, strateg på Utvecklingsavdelningen, var på plats och tog emot priset.
 
– Det känns jättekul att vårt arbete uppmärksammas i ett sådant här sammanhang. Priset är ett bevis på att Sveriges Radio ligger i framkant, det är extra roligt att vi som radiobolag får priset eftersom större delen av juryn kommer från TV-världen, säger Lars Hedh, chef för metod och utveckling på Sveriges Radio.
 
Han och några andra på avdelningen ligger bakom idén att ersätta det traditionella mixerbordet med en dator med pekskärm, en padda eller telefon som fjärrstyr sändningen. En teknik som P4 Väst var först med, när det nya digitala radiohuset invigdes i höstas.
 
– Vi behöver inte längre sitta fast vid kontrollbordet. Det här har väckt stor uppmärksamhet i broadcastvärlden, säger Lars Hedh.
 
– Priset är ett kvitto på Sveriges Radios tekniska kunnande. Dessutom är det ett mycket roligt erkännande av våra medarbetares framgångsrika och världsledande arbete med att utveckla tekniska lösningar, det säger Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio.
 
Sveriges Radio har samarbetat med det tyska företaget LAWO i arbetet med NXG.
 
The EBU Award for Technology & Innovation tilldelas individer eller grupper som har utvecklat teknik, system eller tjänster som kommer att få stor inverkan på broadcastmedia under de närmaste åren.
 

Sveriges Radio mottar EBU Technical Award -  fr v Lars Hedh (SR), Hasse Wessman (SR), Simon Fell (EBU) och Egon Verharen (NPO)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0