- Vinylen är tillbaka - Varför?? -

Vinylskivan är tillbaka - och med den också grammofonen.
 
Många av er har säkert lagt märke till att efterfrågan på vinyl har skjutit i höjden de senaste åren. Efterfrågan tycks vara hur stor som helst - även bland de som aldrig tidigare upplevt detta fenomen. Varför frågar man sig? Är detta ett bevis på att "det var bättre förr", som jag brukar tjata om?
 
Denna bild tog jag nyligen inne på en Ö&B-butik här i Stockholmområdet. LP-skivor från 70- och 80-talet - men i nypress förstås. Pris: Mellan 170 och 200 kronor... Begagnade vinyler ute på internet och i second hand kan vara betydligt dyrare. I vissa kretsar pratas det om "det svarta guldet".
 
Jag vet inte hur jag ska göra med alla hundratals vinylskivor som jag har nerpackade i kartonger. Ska man sälja dem? Eller kanske man ska släpa fram dem och börja lyssna på dem igen? Eller ska jag låta dem ligga kvar i sina flyttkartonger som en slags "hårdvaluta" inför framtiden?
 
För oss som växte upp under 70- och 80-talet kan det i alla fall kännas lite konstigt att det som vi upplevt och lämnat bakom oss plötsligt är så himla inne igen - grammofonskivor och grammofonspelare... 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0