- Klart med två nya OS i Sveriges Radio! -

Sveriges Radio har bevakat och sänt samtliga Olympiska Spel sedan OS i Amsterdam 1928. Nu är det klart att Sveriges Radio och Radiosporten kommer att göra en full satsning på plats även vid de kommande två spelen. Genom en överenskommelse med Discovery Networks har Sveriges Radio nu säkrat radiorättigheterna för både Vinter-OS i Pyeongchang 2018 och Sommar-OS i Tokyo 2020.

 

– Det är fantastiskt roligt att vi även de kommande spelen kommer att kunna bevaka, sända och rapportera precis på det sätt vi vill från OS, med närvaro, känslor och dramatik, det säger Radiosportens chef Markus Boger.

 

Det publika intresset att följa OS via Radiosporten har alltid varit stort, vid sommarens OS i Rio slogs flera publikrekord. Nu siktar redaktionen på en lika bred och omfattande insats i Sydkorea om ett knappt år, för den breda svenska publiken.

 

Discovery Networks har tidigare ingått ett avtal med Internationella Olympiska kommittén om exklusiva sändningsrättigheter för de kommande fyra Olympiska spelen, nu överlåts radiorättigheterna för 2018 och 2020 till Sveriges Radio genom ett s.k. sublicensieringsavtal.

 

– Att vi nu har nått en överenskommelse med Sveriges Radio, som har en lång och stolt tradition av att leverera radiosändningar i världsklass från OS sedan 1928, känns väldigt bra och ligger helt i linje med vår ambition att ge fler än någonsin möjligheten att få uppleva OS, det säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden.

 

Radiosporten är sedan länge igång med förberedelsearbete inför OS, men med denna uppgörelse som nu är klar kan redaktionen ännu mer konkret jobba med alla detaljer som behöver hanteras.

 

– Det blir full satsning med över 150 sändningstimmar i FM, därutöver digitala satsningar med fokus på alla svenska medaljhopp och de största internationella stjärnorna, berättar Markus Boger.

 

Radiolyssnarna kommer att kunna följa OS i Pyeongchan 2018 i P4, Sveriges Radio Play och på sverigesradio.se.

 

De svenska tv-tittarna kommer att kunna följa OS i Pyeongchang 2018 i Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 och Eurosport Player.

 

OS i Pyeongchang avgörs 9-25 februari 2018.

 

Radiosportens chef, Markus Boger


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0