- Sjunger Radiotjänst på sista versen? -

Idag måndag tar Regeringen emot den parlamentariska så kallade Public Service-kommitténs förslag på hur Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion ska finansieras i framtiden   
 
I förhandsrapporteringen har det funnits uppgifter om att kommittén kommer föreslå att TV-avgiften slopas och istället ersätts av en skatt. Något som ifrågasatts av bland annat Sveriges Radios ledning som oroas för att Public Service-bolagens oberoende då riskeras. Samtidigt som ett företag som de allra flesta av oss har en relation till i så fall nu kan vara på väg att ha gjort sitt.
 
- Jag tror alla på Radiotjänst följer det här. Det är klart att det finns en viss oro bland kollegor om vad som händer med våra jobb och var man ska ta vägen och så, det säger Johan Winnebäck på kundtjänstavdelningen på Radiotjänst i Kiruna.
 
Klicka på Radiotjänst-bilden här nedan för att höra ett reportage från Radiotjänst i Kiruna inför ödesdagen i och med Public Service-kommitténs förslag!
 

Kommentarer
Postat av: Hasse B

Detta med "oberoende" är väl ändå mest bara en fråga om Radiotjänsts självbild eftersom det mest bara är en statlig myndighet med handlarförkläde s a s. Detta med relation till användarna kan väl också diskuteras för den är knappast varm för de flesta av oss tror jag när det vanliga inbetalningskortet ramlar in, några få folkhemsromantiker lär nog vara de enda som sörjer verksamhetens bortgång ifall det innebär mindre kostnad om avgiften fördelas på skattebasen istället, idag när i princip alla har något verktyg för att ta in etermedia.

2017-10-30 @ 21:29:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0